Hur mycket pengar sparar man per år med solenergi?

Att använda sig utav solenergi och att installera solceller på sin fastighet har blivit allt mer populärt de senaste åren. Numera finns flera fördelar med att installera solceller då både själva solcellerna har blivit billigare, men också själva installationen då det går att ansöka om solcellsbidrag. Många anser också att solenergi är den bästa investeringen i el som kan göras, med tanke på dess icke-invasiva produktionssätt jämfört med andra sätt att producera el på. Några fördelar som ofta lyfts fram kring solceller är:

 • Minskar den årliga elkostnaden
 • Du säljer överskottsel till elnätet och bidrar på så vis till miljön
 • Du får en skattereduktion på överskottsel som säljs
 • Solenergi är ett miljövänligt alternativ

Att välja och köpa solpaneler i Västerås

Att välja rätt sorts solpaneler att köpa kan verka komplicerat för en privatperson då flera faktorer påverkar valet av paneler. Bland annat takets konstruktion, husets läge och självfallet också utseendet på panelerna. Låt därför oss göra arbetet åt dig när du köper solpaneler Västerås. Vi använder oss av solpaneler av högsta kvalitet och hos oss kan du investera i ett komplett skräddarsytt paket med solpaneler och installation i ett - allt för att underlätta för dig att gå över till en miljövänligare och kostnadseffektivare elförbrukning.

 • För att minska din inköps- och installationskostnad av solcellerna bör du välja en kompetent installatör och försäljare av solpaneler med tillbehör
 • Kontaktar du oss kan vi guida dig till de produkter som passar din situation bäst
 • Från och med 1 januari 2021 finns möjlighet till grönt avdrag på 15% för såväl arbete och materialkostnader vid installation av solenergi.
 • Skatteavdraget gäller hela investeringskostnaden och ska stödja omväxlingen till mer förnyelsebar elproduktion

Installation av solpaneler med solceller i Västerås

Går du i funderingarna att investera i solenergi och att installera solpaneler? Behöver du hjälp med att montera och installera solpaneler och solceller i Västerås med omnejd kan du ta kontakt med våra utbildade installatörer av solenergi. Detta gör du enklast via vår hemsida. Det är viktigt att en behörig installatör installerar dina solpaneler eftersom det är olagligt för andra att göra detta. När du via oss anlitar en professionell installatör av solpaneler i Västerås, eller i övriga länet, garanteras du en tillfredsställande och tidseffektiv installation med vår nöjd-kund-garanti.

 • Genom att anlita en professionell solcellsinstallatör kan du få hjälp med var du ska sätta solpanelerna på din fastighet
 • Valet av placering samt lutning är av stor vikt när det gäller hur mycket el som du kan producera med din anläggning
 • Tänk på att du kan spara pengar när du installerar solenergi på din privata fastighet
 • Du kan ansöka om ROT-avdrag på 30 % av den totala arbetskostnaden
 • Du har alltid rätt att göra ROT-avdrag om du inte utnyttjat ditt belopp för gällande kalenderår

Så mycket kan du totalt spara genom att använda solenergi

Självklart varierar den summa pengar som du kan spara per år på en rad olika faktorer. Med omkring 20 solpaneler installerade på en villa kan elkostnaden minska med 8 000 kronor per år. Genom försäljning av överskottsel kan ytterligare 3 000 till 5 000 kronor sparas in, detta beror dock på hur mycket el ditt hushåll använder och till vilket pris överskottselen säljs. Olika elbolag betalar ut olika pris. Är du intresserad av solpaneler kan du kontakta oss via formuläret på vår hemsida.

Boka in ett informationsmöte om solenergi tillsammans med oss!

Vi är experter inom solenergi och vårt jobb är att hjälpa både företag och privatpersoner att förverkliga sina planer om ren energi. Skriv in till oss via kontaktformulär nedan för att boka in ett kostnadsfritt informationsmöte och offert.